Door Dieke op Wednesday, May 27 th, 2015 · no Comments · in ,

Easy Peasy kookboek: recept + give-away

Gezonde voeding & kinderen: Easy Peasy recept

We weten het allemaal: een mooie, gezonde huid komt niet alleen van buiten, juist ook van binnen. Gezonde voeding staat aan de basis van een goede verzorging van je kinderen. De kinderhuid schreeuwt om goede voedingsstoffen die helpen bij de opbouw van alle cellen in het lichaam, ook die van de huid. Daarom sloegen we de handen ineen met de dames achter het kookboek Easy Peasy: Een gezonde basis voor de allerkleinsten. We stuurden een paar Loverock producten op naar Claire om testen en weg te geven aan hun fans, en wij kregen een Easy Peasy kookboek om zelf te testen. Een kidsproof gezonde maaltijd op tafel zetten wordt nu wel heel makkelijk: we delen een recept én jij maakt kans op een exemplaar van het Easy Peasy kookboek!

Dat een kind gezonde voeding nodig heeft, weten ze ook bij Bluebelle, het Nederlandse platform voor gezonde voeding. Claire en Vera hebben een nuchtere kijk op gezonde voeding en staan voor écht eten: veel groente en fruit, weinig suiker en géén pakjes en zakjes. Maar hoe doe je dat? Steeds vaker klopten mama’s en papa’s bij hen aan die met de handen in het haar zaten. ‘Allemaal willen ze het beste voor hun kind, maar weten ze niet waar te beginnen.’ Daarom maakten ze het Easy Peasy kookboek, boordevol tips, informatie, de 7 food rules à la Easy Peasy en een heleboel recepten voor kinderen en aanstaande mama’s. De recepten zijn ingedeeld op leeftijd: baby, dreumes, peuter en kind tot 10 jaar.

Wij zijn aan de slag gegaan met de Mac & Tuna. Een healthy twist op de klassieke, maar niet zo gezonde Mac & Cheese. Boordevol vezels en vitaminen van de groenten en de pasta; omega 3 vetzuren van de tonijn voor een gezonde huid. Lees verder voor het recept en hoe je kans kunt maken op een exemplaar van dit fijne kookboek!

Gezonde voeding & kinderen: Easy Peasy recept

Zodra de tomaatjes op tafel staan, is het oppassen geblazen…want anders zijn ze al op gegeten voordat ze in de macaroni belanden. Oh, oh die kinderen van mij… Of komt dat door iets anders? Jij denkt vast: ‘Mijn kinderen lusten echt geen tomaatjes’. Of erwtjes. Of basilicum. Of groente in het algemeen. Volgens Claire en Vera is het heel belangrijk vol te houden met het introduceren van onbekende groente en andere voedingsmiddelen. Niet één keer proberen, niet twee, nee, 10 keer! Kinderen moeten aan de nieuwe smaak wennen en dat vraagt tijd, creativiteit en liefdevol uithoudingsvermogen. ‘Zorg dat je als opvoeder de juiste basis legt en dat je je kind de juiste start meegeeft. Hoe je dat doet en wat je ze dan wél moet geven, lees je in dit boek’.

Veel plezier met het maken én opeten van de Mac & Tuna!

Loverock & Easy Peasy: lekker koken voor kinderen

Recept

Mac & Tuna
(vanaf 15 maanden)
2-3 porties

De classic ‘Mac & Cheese’ gaat er eigenlijk bij elk kind wel in en is stiekem vaak ook bij papa en mama favoriet. Alleen al omdat je het eigenlijk niet kunt verpesten. Het is alleen niet echt een heel voedzaam gerecht. Uitdaging voor ons om met een betere variant op de proppen te komen. De standaard witte elleboogjes worden ingeruild voor volkoren en aan enkel kaas worden tonijn, doperwtjes en cherrytomaatjes toegevoegd.

50 gram ongekookte volkoren macaroni
stuk of 8 gehalveerde cherrytomaatjes
250 à 300 gram doperwten, eventueel uit de diepvries
handje verse basilicum
1 à 2 eetlepels olijfolie
baby-mozzarellabolletjes
4 à 5 eetlepels tomatenpassata
tonijn op water uit blik

Stoom de doperwten samen met de cherrytomaatjes even gaar. Zet een ruime pan water op het vuur en breng daarin de macaroni aan de kook. Giet af, roer 1 eetlepel olijfolie door de macaroni en zet nog even weg met het deksel op de pan. Doe de andere eetlepel olie in een pan om de tomatensaus en de tonijn te verwarmen. Roer de doperwten en cherrytomaatjes door de macaroni. Schep daar de rode tonijnsaus op en garneer met wat mozzarellabolletjes.

Mocht je dreumes stukjes nog weigeren, dan kun je de doperwten en tomaatjes pureren en aan de tonijnpassata toevoegen.

Goed, beter, best:
Mocht je geen tonijn willen eten omdat deze vis met uitsterven wordt bedreigd? Dan kun je ook kiezen voor biologische kip of stukjes bioworst, bijvoorbeeld merquez. Je kunt de macaroni natuurlijk ook vega houden en eventueel nog een groentesoort toevoegen.

Gezonde voeding & kinderen: Easy Peasy recept

Wil jij kans maken op een exemplaar van het Easy Peasy kookboek?

Nieuwsgierig geworden en wil je zelf aan de slag met de heerlijke recepten van Easy Peasy? Dat kan! We mogen namelijk een exemplaar weggeven t.w.v. €19,95.

Wat moet je doen om kans te maken?
Like Bluebelle op Facebook;
Laat een bericht achter bij deze blogpost of bij onze Easy Peasy Facebook post waarom jij graag wilt winnen.

Meer hoef je niet te doen! Makkelijk toch? Meedoen kan tot woensdag 3 juni 2015.

Wij proberen in de tussentijd nog meer recepten uit het Easy Peasy kookboek. :)

Loverock en Easy Peasy

 

 

 

Loverock