Door Dieke op Monday, June 01 st, 2015 · no Comments · in

Wannabe: wat maakt de kinderhuid zo anders?

Wat maakt de kinderhuid zo anders?

Wie herkent het niet…Je zou zo graag die beroemde filmster of die succesvolle voetballer zijn. Iedereen heeft wel een fan, iemand waar hij of zij op wil lijken. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, dat zou best saai worden.

De kinderhuid is veel gevoeliger
Dat is ook zo met onze huid, want iedereen heeft een ander soort huid: droog, gevoelig, vet of normaal. De kinderhuid is zelfs heel anders, zeker als je deze vergelijkt met een volwassenhuid. De kinderhuid na het eerste levensjaar is niet alleen vijf keer dunner, deze is ook tot ruim vijf keer droger! Dat wil dus zeggen dat de kinderhuid ten opzichte van die volwassenhuid vijf keer minder een talg aanmaakt. Die talglaag zorgt juist voor de bescherming van de huid tegen uitdroging, kou, oververhitting en ook ziektekiemen.

Zodra zo’n huid te weinig talg heeft wordt de huid droog en ook gevoeliger. De huid kan dan gaan jeuken, je kunt huiduitslag krijgen of huidaandoeningen als eczeem kunnen daardoor juist verergeren. Kortom het is dus essentieel een gezonde huid en dus voldoende talg op je lichaam te houden.

Dat is nog niet eens zo gemakkelijk, want elke keer dat je onder de douche stapt en lekker gaat wassen met een douchegel haal je deze beschermende talglaag van je huid. Voor ons als volwassen mensen niet zo erg, maar wat als je kind bent? Wat als je al ruim vijf keer minder talg hebt op je huid? Wat als je graag net als jouw mama die lekker ruikende doucheproducten gebruikt? Want wie er nou niet net als mama of papa mooie verzorgingsproducten?

Kinderen zijn geen mini volwassenen
Omdat kinderen géén mini volwassenen zijn, hebben zij nu ook eigen producten. Producten speciaal voor kinderen, die de kinderhuid laten zoals ze hoort te zijn. Natuurlijke bad- en doucheproducten, zonder sulfaten (Sodium Laureth Sulfate of Sodium Lauryl Sulfate) zodat de talglaag zo veel mogelijk intact blijft. Douche of badder ook niet te veel, dat is ook niet nodig. Natuurlijke kinderproducten zijn wel zeer verslavend…dus kijk uit dat papa en mama niet met je badschuim er vandoor gaan….die Wannabees :-)

Op de hoogte blijven van interessant nieuws en weetjes over de droge, kwetsbare kinderhuid? Volg ons op Facebook of Instagram!

En we beantwoorden graag je vragen. Heb je vragen over de huid van je kindje, stel ze gerust. Stuur ons een mailtje, of laat een berichtje achter in de comments. Wie weet beantwoorden we je vraag ook op een van onze Q&A Mondays.

Loverock over de kinderhuid

 

 

 

Loverock