Door Dieke op Monday, June 15 th, 2015 · no Comments · in

Oops, I did it again… Minerale zonnefilters beschermen direct!

Loverock insmeren met minerale zonnefilters

‘Oeps I did it again… We moeten weg, de zon schijnt en ik ben weer vergeten mijn kind in te smeren met zonnebrandcrème’. Herken je dat? Elke keer weer als de zon gaat schijnen neem je je voor op tijd je kinderen in te smeren met zonnebrandcrème. Gewoon ruim op tijd zodat alles goed kan intrekken voordat we weggaan. Verbranden is echt geen optie, zeker niet als je bedenkt dat een mens de meeste zonschade oploopt in zijn/haar jonge jaren. Eigenlijk zou het reuze fijn zijn als er iets zou zijn dat je op de kinderhuid kunt smeren dat meteen bescherming biedt én ook nog goed is voor de kwetsbare kinderhuid. Gemak dient immers de mens, toch? Gelukkig zijn er minerale zonnefilters!

Minerale zonnefilters beschermen direchtWat zijn eigenlijk minerale zonnefilters?
Er bestaan twee soorten zonbeschermingsfilters. De chemische zonfilters én de minerale (oftewel de fysische of natuurlijke) zonfilters. De eerste soort zonnefilters moeten zo’n 30 minuten voor het zonnen op de huid worden aangebracht. De chemische filters trekken dan goed in de huid waar ze vervolgens het zonlicht absorberen. De tweede soort zonnefilters – de minerale zonnefilters – blijven op de huid liggen en reflecteren daar direct het zonlicht. Met andere woorden: met een minerale zonnefilter is de kinderhuid direct beschermd tegen de schadelijke uv-straling. Dat maakt een zonbeschermingsproduct met natuurlijke zonnefilters ideaal voor kinderen met een gevoelige huid, eczeem of zonneallergie.

Vernieuwde Ecocert minerale zonnefilter
Tot voor kort was er wel een nadeel met deze natuurlijke filters. Ze lieten namelijk een witte waas achter op de huid. Niet dat het mijn driejarige zoontje veel uitmaakte, maar zodra ze een jaar of 8 worden vinden ze dat toch niet meer zo leuk… Geef ze eens ongelijk. Bij een getinte of donkere huid valt het ook nog eens extra op. Gelukkig staat de technologie niet stil en is er nu een Ecocert goedgekeurde minerale (fysische) zonnefilter die niet meer wit blijft op de huid. Deze nieuwe zonnefilters zitten nu ook in onze zonbescherming. Hosanna!

Sinds de ontdekking van de minerale zonnefilters ben ik in ieder geval nooit meer te laat met insmeren! Het enige waar ik wel aan moet denken is om de zonbescherming in mijn tas te doen… :)

Geniet van de zon!

Loverock over minerale zonnefilters

 

 

 

Loverock